Bibliotheek Theek5 en de schoolbibliotheek

Bibliotheek Theek 5 biedt onze school basisproducten aan op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid, cultuureducatie en digitale geletterheid. Per schooljaar kijken we samen met Theek 5 welk aanbod past bij onze groepen.

In samenwerking met Theek5 hebben we de schoolbibliotheek kunnen realiseren. Iedere dinsdag en donderdag kunnen kinderen boeken lenen in de bibliotheek.

Sport’scool

Sport’scool is een uitgebreid naschool sportaanbod op alle basisscholen van de gemeente Gilze en Rijen.

Hieronder kunt u het promotiefilmpje bekijken.

Plezier in lezen

Wat kunt u thuis doen als ouder aan de leesvaardigheid en het leesplezier van uw kind?

Bekijk de folder (klik hier) van de bibliotheek en stichting lezen.

Informatievaardigheden

Dagelijks krijgen kinderen te maken met veel informatie. Hieruit zullen ze een selectie moeten maken. Wat is waar, wat is belangrijk, wie zegt dat en met welke bedoeling?
Het is belangrijk dat kinderen leren wat ze willen zoeken en kunnen vinden wat ze zoeken. Vanaf schooljaar 2018/2019 werken wij met Chromebooks in de klassen. Hierbij komen de informatievaardigheden aan bod, want dit zijn onmisbare vaardigheden.

Mediawijsheid

Internet op de mobiel, ipad, computer, laptop, horloge. Overal waar we kijken is internet. Leren onze kinderen op een goede manier met internet omgaan, zijn ze mediawijs? Hoe ze moet internet, media, social media enz. omgaan leren ze op school in de bovenbouw.